امروزه یکی از متداولترین و محبوبترین جراحیهای دندان پزشکی ایمپلنت و یکی از ضروریترین دستگاههای جراحان دندان پزشکی موتور ایمپلنت است. موتور ایمپلنت یک دستگاه الکتریکی ضروری در روند قرار دادن ایمپلنتهای دندانی است که اگر مورد استفاده قرار نگیرد، انجام ایمپلنت غیر ممکن خواهد بود. اما این نکته که بهترین موتور ایمپلنت موجود در بازار کدام است، مسئله ایست که شاید بسیاری از جراحان دندان پزشکی هم آن را ندانند.
ما در این مقاله میخواهیم شما را با اجزای تشکیل دهنده موتور ایمپلنت، بهترین برندهای موتور ایمپلنت موجود در بازار ، قیمت انواع آنها و … آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
معروفترین و بهترین برندهای موتور ایمپلنت موجود در بازار
چندین برند تخصصی از موتورهای ایمپلنت در بازار موجود هستند، اما تعدادی از معروفترین و بهترین موتورهای ایمپلنت، عبارتند از: Mariotti ( ساخت کشور ایتالیا که تنها وارد کننده و پخش کننده آن در ایران شرکت سلامت نسل پارسیان است)، Bien Air،NSK ،W&h و … که هر یک از این برندها در سطح بین المللی فعال و معروف هستند و خیال جراحان دندان پزشکی را از داشتن موتور ایمپلنتی ایمن و مناسب راحت میکند.
در بخشی بعدی ما قصد داریم که عملکرد مختلف برخی از انواع برندهای موتور ایمپلنت را بررسی کنیم. ضمن این که شما میتوانید توضیحات مربوط به انواع بهترین موتور ایمپلنت و ویژگیهای مختلف موتور های دیگر را در وبسایت دنتال کالا بررسی کنید.
موتور ایمپلنت Mariotti
موتور ایمپلنت ماریوتی یکی از بهترین موتور ایمپلنتهای بازار است که به علت کیفیت بالا، قیمت مناسب و همچنین کاربرد چندمنظوره (ایمپلنت ، جراحی و اندو) یکی از بهترینها در بازار تجهیزات دندانپزشکی است. این موتور ایمپلنت دارای ۱۰ برنامه پیش فرض برای ایمپلنت است.
حداکثر تورک تولیدی در این موتور 80 Ncm (32:1) و 70 Ncm (20:1) است. حداکثر سرعت این موتور ایمپلنت ساده ۴۰.۰۰۰ دور در دقیقه است و حداقل سرعت آن ۴۰۰ دور در دقیقه است.
عملکرد عالی ، ثابت و پایدار این دستگاه به همراه ایمنی کامل و دقت بالای این موتور در هنگام کاشت ایمپلنت آن را به گزینه ای مناسب برای متخصص های ایمپلنت و دندان پزشکان تبدیل کرده است.
نکته ای که درباره این موتور قابل توجه است این است که در این موتور ایمپلنت ساخت کشور ایتالیا، یونیت دستگاه با مدل های موتور ایمپلنت با پدال مولتی فانکشن (MiniUniko Classic) و موتور ایمپلنت با LED یک شکل است و با تعویض پدال مولتی فانکشن و همچنین با تعویض میکروموتور این قابلیت وجود دارد که این موتور ایمپلنت ساده را به مدل های ذکر شده ارتقا داد.
این موتور دارای استاندارد CE اروپا و استاندارد ISO است. موتور این دستگاه BLDC یکی از بهترین انواع موتورهای براشلس است و موتور ، کابل و اتصالات این دستگاه قابلیت استرلیزه کردن توسط دستگاه اتوکلاو را دارا هستند.
آنگل ایمپلنت (پیشنهادی) ایده آل برای موتور ایمپلنت با LED :
هندپیس پیشنهادی برای این موتور ایمپلنت که از بهترین موتور ایمپلنت جراحی و ایمپلنت در بازار است، مدل C20L است. این نکته را نیز توجه داشته باشید که آنگل ایمپلنت مدل C20L به صورت جداگانه به فروش میرسد. بعضی از مزایای قابل توجه این مدل عبارت است از:
- زاویه مناسب برای ایمپلنت دندان آنگل ایمپلنت نوری
- زاویه مناسب نوری
- بدنه تیتانیوم با دکمه اسپری آب فشاری
- سیستم شستشوی داخلی و خارجی
- ضریب اطمینان و تورک بالا برای ایمپلنتولوژی
ویژگیهای موتور ایمپلنت Marioti
- پمپ پریستالتیک جدید دارد
- جایگذاری سریع ست سرم با بازدهی بالا را دارا است.
- صفحه نمایش بزرگ دارد
- برنامه های قابل تغییر دارد
- پدال مولتی فانکشن دارد
ضمن این که باید گفت که تنها وارد کننده و پخش کننده انواع این برند موتور ایمپلنت در ایران شرکت سلامت نسل پارسیان است و شما میتوانید جهت خرید، کسب اطلاعات بیشتر و مشاورههای لازم جهت انتخاب موتور ایمپلنت دلخواه خود، با مشاوران این شرکت تماس بگیرید.
موتور ایمپلنت NSK
موتور ایمپلنت NSK ساخت کشور ژاپن بوده و ضمن داشتن کارایی بالا، دارای چندین مدل مختلف است. از ویژگیهای این برند موتور ایمپلنت میتوان به سرعت موتور آن اشاره کرد که توانایی چرخیدن از 4000 دور در دقیقه را دارد. ضمن این که گشتاور این موتور ایمپلنت قابل تنظیم بوده و قابلیت ست کردن آن از 5 تا 50 نیوتون بر سانتی متر توسط آنگل 1 به 20 است.
لازم به ذکر است که مدل AP این موتور که تورک 50 نیوتون دارد برای بعضی از عملهای جراحی مثل ریج اسپلیت و قرار دادن ایمپلنت در استخوان مناسب نیست و بهتر است دندان پزشکان برای خرید موتور ایمپلنت، از دستگاههایی با تورک 70 نیوتون استفاده کنند.
جنس بدنه آنگل موتور ایمپلنت NSK از فولاد ضد زنگ است و قابلیت اتصال کلیه آنگلهای استاندارد به میکروموتور این دستگاه وجود دارد. ( همه موتورهای ایمپلنت این ویژگی را دارند) همچنین آنگل همراه این موتور 1:20 نوری و غیر نوری است.
در این برند از موتور ایمپلنت، سرعت و گشتاور به صورت اتوماتیک کنترل میشوند. ضمن این که موتور ایمپلنت NSK علاوه بر داشتن صفحه نمایش LCD، دارای یک سیستم هشدار صوتی نیز هست که جهت آگاهی از مشکلات احتمالی در طول انجام ایمپلنت در دستگاه نصب شده است.
پدال این موتور ایمپلنت ساده است. همچنین یکی دیگر از قابلیت های آن، امکان پاشش آب از داخل و بیرون فرز جراحی است.
مشکلی که وجود دارد این است که هنگام استفاده از این آنگل با تورک 50 نیوتون یا بالاتر چرخ دندههای آن سریعا سایش پیدا میکنند و دندان پزشک مجبور به تعویض هد است که هزینه تعمیر آن بیش از یک سوم هزینه خرید آنگل را شامل میشود.
مشکل دیگر این که پاشش سرم به دریل در ناحیه شنک ((Shank آن است که متاسفانه سرم به نوک دریل هدایت نمیشود و مسیر مستقیم خود را پس از برخورد به شنک ادامه میدهد که در بعضی موارد منجر به افزایش حرارت استخوان و در نتیجه تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت میگردد.
سایر ویژگیهای موتور ایمپلنت NSK
از دیگر ویژگیهای موتور ایمپلنت NSK که این دستگاه دارد، قابلیت تنظیم گشتاور موتور در ضریب های مختلف، قابلیت کالیبراسیون خودکار فرکانس آن، دارا بودن 8 حافظه برنامه جهت تنظیم موتور ایمپلنت، داشتن ایرگیشن قابل تنظیم تا 75 میلی متر بر دقیقه، امکان اتصال انواع آنگل های استاندارد به میکروموتور و … است. متاسفانه این دستگاه قابلیت ذخیره سازی خودکار برنامه را ندارد.
موتور ایمپلنت کوکسو COXO
موتور ایمپلنت کوکسو COXO مدل C Sailor Pro ساخت کشور چین است. این موتور ایمپلنت دارای صفحه نمایش LCD لمسی رنگی 5.7 اینچی نیز هست. همچنین سهولت راه اندازی و راحتی کار با دستگاه از قابلیت های دیگر این موتور ایمپلنت است.
اینسترومنت موتور ایمپلنت کوکسو COXO از نوع نوری است. سرعت چرخش موتور آن از 300 تا 40.000 دور در دقیقه قابل تنظیم است و گشتاوری قابل تنظیم از 5 تا 80 نیوتن بر سانتی متر توسط آنگل 1 به 20 کاهنده دارد.
ضمن این که کنترل سرعت و تورک (گشتاور) توسط این موتور ایمپلنت به صورت اتوماتیک انجام میپذیرد.
این دستگاه 10 حافظه برنامه دارد که هر یک از این 10 نوع برنامه امکان تنظیم مقادیر مختلف عددی سرعت چرخش، گشتاور، جریان خنک کننده و … را برای نیازهای عملی فراهم میکند.
موتور ایمپلنت کوکسو دارای یک آنگل ایمپلنت اپتیک بلبرینگی پوش باتن 20:1 آب از داخل با قطر 2.35 است که این آنگل با سرعت 15 تا 2000 دور در دقیقه میچرخد، گشتاور آن 5 تا 80 نیوتن بوده و نویز این موتور ایمپلنت 57 دسیبل است.
نکتهای که در استفاده از آنگل دستگاه اهمیت دارد این است که در هنگام استفاده از آنگل با تورک 50 نیوتون یا بالاتر چرخ دندههای آن به سرعت سایش پیدا میکنند و دندان پزشک مجبور به تعویض هد است که هزینه تعمیری که باید پرداخت کند، بیش از یک سوم هزینه خرید آنگل را شامل میشود.
ضمن این که در این موتور ایمپلنت پاشش سرم به دریل در ناحیه شنک ( Shank ) آن است که متاسفانه سرم به نوک دریل هدایت نمیشود و مسیر مستقیم خود را پس از برخورد به شنک ادامه میدهد که در بعضی موارد منجر به افزایش حرارت استخوان و در نتیجه تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت میگردد.
موتور ایمپلنت COXO مدل C Sailor Pro مجهز به سیستم هشدار صوتی است که این ویژگی به خصوص در زمان هایی که در حین جراحی به مشکل برخورده باشید و یا از دستگاه به طرزی نادرست استفاده کرده باشید، کمک کرده و به شما هشدار میدهد.
موتور ایمپلنت COXO دارای پدال چند منظوره با کنترل کامل است که قابلیت تنظیم شدت جریان آب، انتخاب جهت چرخش میکرو موتور و انتخاب برنامه را دارد. ایرگیشن آن از 12 تا 50 میلی لیتر در دقیقه قابل تنظیم است. ضمن این که این دستگاه مجهز به کالیبراسیون خودکار فرکانس هم است.
لازم به ذکر است که پدال این دستگاه مثل اکثر موتورهای ایمپلنت چندین دکمه جهت تنظیمات دارد که یکی از دکمهها ریورس است و اگر به صورتی سهوی و اشتباه هنگام ریورس پا را روی دکمه تغییر برنامه بگذاریم، برنامه عوض میشود. مثلا ایمپلنت ما به جای این که ریورس شود با سرعت بیشتر به داخل سینوس میرود.
در خصوص این موضوع موتور ایمپلنتی بهتر ضمانت جراحی را ایجاد میکند که دکمههای کمتری روی پدال داشته باشد و دکمه تغییر برنامه با زدن یک ضربه روی آن فعال نشود و مثلا با نگه داشتن پا 3 ثانیه روی آن فعال شود. از موتور ایمپلنت ماریوتی ایتالیا (Mariotti) میتوان به موتوری که این قابلیت را دارد نام برد.
از ویژگیهای دیگری که موتور ایمپلنت کوکسو COXO دارد این است که امکان ثبت و نمایش تمامی عملهای جراحی را به صورت نمودار فراهم میکند که این اطلاعات قابل ذخیره سازی بوده و میتواند توسط پورت USB بر روی فلش به اشتراک گذاشته شود و در صورت نیاز، قابل دسترسی و انتقال باشد.
موتور ایمپلنت کوکسو توسط استانداردهای CE اروپا و ISO تایید شده است.
از نظر مشخصات فنی و فیزیکی تغذیه و توان، این دستگاه 5.5 کیلوگرم وزن دارد، تغذیه و توان آن به صورت AC220 – 240V , 50/60 HZ, 200W است و در طول 260، عرض 380 و ارتفاع 420 میلی متر طراحی شده است.
موتور ایملنت وودپیکر DTE
موتور ایمپلنت DTE ساخت کشور چین است. موتور این دستگاه دارای محدوده تورک (گشتاور) حداکثر N/cm² 80 است و سرعت چرخش موتور آن هم در بازه 300 الی 40000 دور بر دقیقه است.
آنگل موتور ایمپلنت وودپیکر از نوع اپتیک پوش باتن 20:1 نوری مدل WP-1L است و امکان اتوکلاو آنگل و ایرموتور همراه با کابل متصل به آن در دمای 134 درجه سانتی گراد وجود دارد. ضریب گشتاور دستگاه 20 به 1 کاهنده و در ضریب های مختلف قابل تنظیم است.
البته مشکلی که در اکثر موتورهای ایمپلنت وجود دارد این است که هنگام استفاده از آنگل با تورک 50 نیوتون یا بالاتر چرخ دندهها به سرعت سایش پیدا میکنند و تعمیرکار مجبور است که کارتریج و شفت را تعویض نماید، که این کار هزینهای بیش از یک سوم هزینه خرید آنگل را شامل میشود.
یک نکته مهم این است که در این دستگاه پاشش سرم به دریل در ناحیه شنک آن است که متاسفانه سرم به نوک دریل هدایت نمیشود و مسیر مستقیم خود را پس از برخورد به شنک ادامه میدهد و در نتیجه در برخی از موارد باعث افزایش حرارت استخوان و در نتیجه تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت میشود.
پمپ آب دستگاه خوب و بی صدا است که در حین جراحی از اذیت شدن بیمار و پزشک جلوگیری میکند و حداکثر توان پمپ خروجی آن نیز برابر با 110 میلی لیتر در دقیقه است. امکان تنظیم شدت جریان آب به کمک پدال پا با سیم و یا به صورت دستی در این دستگاه وجود دارد.
از لحاظ مشخصات فیزیکی و ظاهری موتور ایمپلنت وودپیکر DTE مجهز به نمایشگری با ابعاد بزرگ است که به صورت لمسی طراحی شده است. وزن این موتور ایمپلنت 140 گرم و توان و تغذیه آن AC220 V 50/60 Hz است. ابعاد اصلی دستگاه هم 276 * 267 * 110 میلیمتر طراحی شده است.
از دیگر ویژگیهای این موتور ایمپلنت میتوان به دارا بودن قابلیتهایی از جمله کالیبراسیون خودکار موتور و محافظت خودکار دستگاه از اضافه بار اشاره کرد.
ضمن این که موتور ایمپلنت وودپیکر DTE دارای قابلیت هشدار صوتی است که در صورت وقوع مشکل در حین جراحی شما را مطلع میکند.
موتور ایمپلنت DTE دارای پدال مولتی فانکشن چند منظوره با قابلیت انتخاب جهت چرخش میکروموتور، تنظیم شدت جریان آب و انتخاب برنامه نیز است. البته که پدال این موتور ایمپلنت مانند بیشتر موتورهای ایمپلنت دیگر، دارای چندین دکمه جهت تنظیمات است که یکی از دکمه ها ریورس میباشد و در صورتی که به طرزی اشتباه در هنگام ریورس پا را روی دکمه تغییر برنامه بگذارید، برنامه عوض میشود. (به عنوان مثال ایمپلنت ما به جای این که ریورس شود با سرعت بیشتر به داخل سینوس میرود)
در این زمینه موتور ایمپلنتی کیفیت جراحی را بیشتر تضمین میکند که دکمههای کمتری را روی پدال داشته باشد و دکمه تغییر برنامه با زدن یک ضربه روی آن فعال نشود، بلکه با نگه داشتن پا به مدت 3 ثانیه روی آن فعال شود. برای این مثال میتوان از موتور ایمپلنت ماریوتی ایتالیا (Mariotti) به عنوان موتور ایمپلنتی که این ویژگی را دارد نام برد.
موتور ایمپلنت DTE قابلیت ذخیره 8 برنامه بر اساس شدت جریان آب، سرعت ایرموتور، تورک و جهت حرکت مورد نظر را داراست و دارای مجوز ce اروپا نیز هست.
برندهای دیگر موتور ایمپلنت
ما سعی کردیم بهترین موتور ایمپلنتهای موجود در بازار را به شما معرفی کنیم. ولی موتورهای ایمپلنت دیگری هم وجود دارند که شما میتوانید در وب سایت دنتال کالا توضیحات مربوط به آنها را مطالعه کنید. مثل: موتور ایمپلنت ساشین، ماراتن، دنیس و … .
قیمت موتور ایمپلنت
قیمت موتور ایمپلنت یکی از عواملی است که بسیاری از جراحان ایمپلنت برای خرید دستگاه آن را ملاک قرار میدهند. باید گفت که در این مورد نمیتوان عدد خاص و مشخصی را عنوان کرد و با توجه به برند انتخابی و زمان خرید، موتورهای ایمپلنت قیمتهای متفاوتی دارند. هر چند که قیمت این دستگاهها به طور مستقیم با عملکردهای آنها متناسب خواهد بود و بهترین موتور ایمپلنت های موجود در بازار طبیعتا قیمت بیشتری نیز دارند.
اگر عملهای ایمپلنت شما ساده است میتوانید از خرید مدلهای پیچیده موتور ایمپلنت اجتناب کنید. البته اگر شما پرکار هستید، یا به واسطه تعداد زیاد بیماران به مدت زیادی از موتور ایمپلنت خود استفاده میکنید و یا عملهای ایمپلنت شما از سطح پیچیدهتری برخوردار است، پیشنهاد ما این است که از برندهای با دوامتر و معروفتر موتورها که در قبل به شما معرفی کردیم استفاده کنید.
ضمن این که اگر تعداد قابل توجهی از جراحیهای ایمپلنت را انجام میدهید، داشتن یک موتور اضافی پیشنهاد بدی نیست. به علاوه این که اگر یکی از دستگاهها نیاز به تعمیر داشت، کارتان با اختلال رو به رو نخواهد شد.
پیش از معرفی موتور ایمپلنت شاید بهتر باشد بدانیم که ایمپلنت دندانی دقیقا چیست؟
ایمپلنت دندانی از نوع تیتانیوم خالص بوده که با بدن انسان سازگار است. شکل آن به صورت میلهای باریک است که داخل استخوان فک قرار داده میشود. این موضوع قابل توجه است که این روزها ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. نکته حائز اهمیت دیگر، این است که اگر بعد از قرار گرفتن در فک به شکل صحیح از آن نگه داری شود، ماندگاری خیلی زیادی دارد.
انواع ایمپلنت به طور کلی دو نوع است که شامل ایمپلنت اندوستیال و ساب پریوستیال است.
ایمپلنت اندوستیال به ایمپلنتی میگویند که داخل استخوان قرار داده میشود، ولی ایمپلنت سابپریوستیال ایمپلنتی است که روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار میگیرد. این روزها دیگر از ایمپلنتهای سابپریوستیال استفاده نمیشود زیرا در مقایسه با ایمپلنتهای اندوستیال در بلند مدت نتایج ضعیفتری داشتهاند و دارای استحکام کمتری هم هستند.
حالا که با مفهوم ایمپلنت دندانی و اهمیت امروزی آن آشنا شدید باید بدانید که برای انجام یک جراحی ایمپلنت موفق، داشتن و استفاده از یک موتور ایمپلنتی که به جراحان دندان پزشک بیشترین کمک را کرده و کار آنها را آسان کند از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این که بهترین موتور ایمپلنت موجود در بازار چیست، موضوعی قابل بحث است.
اما پیش از پاسخ به این سوال، لازم است تا با اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده موتور ایمپلنت آشنا شویم تا سپس بتوانیم در برندهای مختلف آنها را مقایسه کنیم و از این طریق بهترین موتور ایمپلنت را شناسایی کنیم.
اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده موتور ایمپلنت
به طور کلی اصلیترین اجزای تشکیل دهنده یک موتور ایمپلنت، شامل کنسول مرکزی، پدال کنترل، یک میکرو موتور و یک آنگل متصل به میکرو موتور است. میکرو موتور دستگاه ایمپلنت جزو مهم ترین اجزای این دستگاه است.
اما این مسئله که موتور ایمپلنت دارای چه اجزای دیگری نیز هست موضوعی بوده که شما میتوانید در وبسایت دنتال کالا و مقاله مربوط به موتور ایمپلنت و راهنمای خرید آن به مطالعه آن بپردازید.
کلام آخر
جراحی ایمپلنت یک عمل پرطرفدار و کاربردی است که امروزه به علت مشکلات شایع دهان و دندان بیش از پیش مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است. ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با مهمترین ابزار برای جراحی ایمپلنت یعنی موتور ایمپلنت آشنا کنیم و ضمن توضیحاتی در این خصوص شما را با بهترین موتور ایمپلنتهای موجود در بازار بیشتر آشنا کنیم. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.