لوگو دنتال کالا

عملکرد اجزای موتور جراحی ایمپلنت

بخش ها و اجزای موتور جراحی ایمپلنت ماریوتی دنتال کالا شامل پدال موتور، آنگل موتور، پمپ پریستالتیک و میکرو موتور می باشد

فهرست محتوای مقاله

بخش ها و اجزای موتور جراحی ایمپلنت شامل کنترلر، پدال، میکروموتور و آنگل می باشد. جراح و متخصص ایمپلنت میبایست با عملکرد اجزای موتور ایمپلنت ها در برندهای مختلف آشنا باشد.

ما در این مقاله از دنتال کالا به پاسخ این سوال می پردازیم که موتور جراحی ایمپلنت شامل چه اجزا و بخش هایی است و کارکرد و عملکرد این اجزا چگونه است.

موتور جراحی ایمپلنت از یک یونیت اصلی تشکیل شده است که به کنترلر معروف است که در آن می توان تورک و سرعت و مقدار آب رسانی و فوروارد و ریورس بودن عملکرد و پارامترهای دیگر را تنظیم کرد. به این یونیت اصلی یا همان کنترلر، میکرو موتور وصل می شود و بعد به آن آنگل متصل می شود.

یک پدال نیز میخواهد که زیر پا قرار میگرد و با آن می توان فرمان های مختلفی را داد. پدال ها متفاوت هستند و به دو گروه ساده و مولتی فانکشن تقسیم می شود. یک سیم برق یا آداپتور هم به موتور ایمپلنت وصل می شود. بیشتر موتورهای ایمپلنت با برق مستقیم هستند و مستقیم به برق 220 ولت متصل می شوند.

پس به صورت خلاصه در موتور ایمپلنت یک کنترلر داریم که همان یونیت اصلی است. به آن سیم برق متصل می شود و یک پدال به آن وصل می شود. یک میکرو موتور الکتریکی فشار پای ما را به چرخش تبدیل می کند و این چرخش در آخر به آنگل متصل می شود. آنگل هم برای دریل و سوراخ کاری به کار برده می شود.

 

علاوه بر میکرو موتور، آنگل نیز در موتور ایمپلنت وجود دارد. در واقع از 4 بخش اصلی تشکیل شده است.

اجزای موتور جراحی ایمپلنت چیست؟

کنترلر موتور ایمپلنت

کنترلر ها یا یونیت دستگاه بخش ها و تنظیمات مختلفی دارند. تقریبا بیشتر کنترلرها این تم را دارند که میتوانید در آن ها سرعت چرخش را کم یا زیاد کنید. قدرت یا تورک را کم و زیاد کنید. مقدار آب رسانی را کم و زیاد کنید. می توانید نوع آنگل که روی آن ستاپ شده است را 20 به 1، 32 به 1 یا 1 به 1 برای هندپیس های مستقیم داخل کنترلرها تنظیم کنید. جهت فوروارد و ریورس دستگاه را نیز میتوانید در آن تنظیم کنید.

پدال موتور ایمپلنت

پدال ها هم متنوع هستند. یک مدل پدال داریم که فقط شاسی است و وقتی فشار می دهید موتور با حداکثر دور که تنظیم شد کار می کند و پا را بر می دارید، قطع می شود. یک مدل پدال نیز وجود دارد که مثل گاز ماشین است. شما دور را روی مثلا 1000 تنظیم کردید و هر چه آرام پای خود را روی آن فشار دهید سرعت تا 1000 متغیر می شود. زیاد فشار دهید ماکزیمم دور و کم فشار دهید مینیمم دور است. متوسط فشار دهید دور می شود 500 یا 600. یعنی دور را میتوان با پا تقریبا تنظیم کرد. این پدال ها دقت کار را خیلی بالاتر می برد. علاوه بر آن روی یک پدال میتواند چند دکمه هم داشته باشد که program را change کند، جهت فوروارد و ریورس را change کند و بتوان با آن پمپ را کنترل کرد.

میکرو موتورها

میکرو موتور ماریوتی ایتالیا، یکی از اجزای موتور جراحی ایمپلنت است که توسط شرکت دنتال کالا در ایران عرضه می شود

میکرو موتور نیروی الکتریکی را به نیروی چرخشی تبدیل می کند که در واقع هدف ما هم همین است که بتوانیم آن را بچرخانیم و با آن لثه را سوراخ کاری کنیم. یک ویژگی خوب که باید در میکروموتورها باشد این است که تقریبا سبک باشند، قابلیت اتوکلاو داشته باشند. این موارد در برخی میکروموتورها رعایت نمی شود و هندپیس یا میکروموتورشان سنگین است و حین کار دست دکتر را اذیت می کند. باید قابلیت استریل شدن و آتوکلاو هم داشته باشند. دور و قدرت شان قابل تنظیم باشند که طبیعتا همه قابل تنظیم هستند. البته دقت هایشان با هم متفاوت است.

آنگل موتور ایمپلنت

آنگل آن نیرویی که میکروموتور درست کرده است را به چرخش تبدیل می کند. آنگل گیربکس دارد و دور را کاهش می دهد. آنگل 20 به 1 خیلی روتین است که در آن میکروموتور 20 دور که می چرخد، نوک آنگل یک دور می چرخد که به آن 20 به 1 گفته می شود. 32 به 1 هم داریم که خیلی کم استفاده می شود.

دو نوع آنگل در بازار وجود دارد. آنگل های ساده که توضیح آن ارائه شد و یک آنگل دیگر که به آن آنگل فایبراپتیک گفته می شود که خودشان نور هم دارند. نور را به دریل می تاباند تا دکتر نور هم حین کار کردن داشته باشد. این نور خیلی مهم است که کنترلر میکروموتور این قابلیت را داشته باشد. یک سری موتور جراحی داریم که نور به آن وصل نمی شود و نور را ساپورت نمی کنند. دستگاه باید این قابلیت را داشته باشد.

صفحه نمایش لمسی موتور ایمپلنت

صفحه نمایش لمسی موتور جراحی ایمپلنت ماریوتی دارای ظاهر زیبا و پر نوری می باشد.

صفحه نمایش موتور ایمپلنت ماریوتی ایتالیا به پرنور بودن و تاچ قوی معروف است و روی این صفحه سرعت و تورک و شدت تنظیم سرم و میزان کاهندگی آنگل قابل تنظیم است همچنین در ردیف پایین آن دکمه هایی برای قطع و وصل کردن سرم و ریورس کردن و قطع و وصل نور و تغییر برنامه ها وجود دارد.پمپ پریستالتیک

دستگیره موتور ایمپلنت

دستگیره قابل اتوکلاو می باشد و به واسطه میله ای که روی بدنه یونیت دستگاه سوار می شود قرار میگیرد و جایگاهی است برای قرار دادن میکرو موتور روی آن

کابل و اتصالات موتور جراحی ایمپلنت

کابل و اتصالات موتور از نوع درجه 1 می باشند و زیر ورودی برق یونیت دستگاه فیوزی قرار داده شده تا از سوختن برد دستگاه هنگام مرطوب شدن این ناحیه جلوگیری شود که مسلما در کاهش هزینه های تعمیرات موثر خواهد بود و این ها نتیجه 45 سال تجربه کمپانی ماریوتی ایتالیا می باشد.

پمپ پریستالتیک

پمپ پریستالتیک دنتال کالا

این پمپ به سادگی خراب نمی شود و حجم سرم خروجی آن بیشتر از پمپ های NSK می باشد و سرم به صورت اتوماتیک کم و زیاد می شود که در نتیجه پاشیدن آب دقیقا در نوک دریل خواهد بود.

5/5 - (2 امتیاز)

کارگاه پیزوسرجری کنگره پریودنتولوژِی مهر 98

Call Now Buttonسفارش و استعلام قیمت