هنگام خرید موتور جراحی ایمپلنت چه عواملی را باید در نظر گرفت؟ در این مقاله راهنمای خرید موتور ایمپلنت سایت دنتال کالا، توضیح داده ایم که شما می توانید چه ویژگی هایی از اجزای موتور ایمپلنت را در برندهای مختلف موتور جراحی بررسی کرده و با یکدیگر مقایسه کنید.
نکات خرید موتور جراحی ایمپلنت چیست؟
برای خرید موتور ایمپلنت باید به یک سری نکات توجه کنید.
تورک واقعی موتور ایمپلنت
هنگامی که موتور جراحی ایمپلنت تهیه می کنید آیا قدرت و سرعت مورد نیاز شما را تامین می کند یا نه. این یک امر خیلی مهم است چرا که ما یک سری موتورهای جراحی داریم که 50 نیوتن هستند و شاید دکتر دندانپزشک بخواهد با تورک بالاتری کار کند و موتور آن گیر نکند. ماریوتی تقریبا 70 نیوتن هست. پس یکی از مسائل مهم تورک است.
قابلیت نوری بودن موتور ایمپلنت
مورد دوم این است که بررسی کنیم آیا قابلیت لایت یا LED دارد یا خیر. به عنوان مثال موتور ایمپلنت ساشین (Saeshin) که موتور قدیمی آن در ایران موجود است، لایت را ساپورت نمی کند. یک مدل به نام ترائوس (Traus) دارد که خیلی محدود است و چون کیفیت خوبی نداشت دیگر وارد نمی شود. ویژگی لایت یک برتری است که موتور ایمپلنت ماریوتی این قابلیت را دارد.
مولتی فانکشن بودن پدال
مورد بعدی مولتی فانکشن بودن آن است. شما با پرداخت یک هزینه کمتری می توانید یک پدال ساده بگیرید و میکروموتور نوری نگیرید و بعدا که مایل به هزینه کردن بودید می توانید آن را ارتقا دهید ولی موتورهای دیگر این قابلیت را ندارند و همان چیزی که میخرید همان یک چیز را تحویل می گیرید. یعنی این طور نیست که شما تنوع انتخاب پدال و میکرو موتور داشته باشید و تک کاره هستند. قابلیت ارتقا هم مسئله مهمی است که باید هنگام خرید موتور ایمپلنت در نظر بگیرید.
ساپورت کردن آنگل های ایمپلنت
مسئله بعدی بحث ساپورت کردن آنگل ها هستند. بعضی موتورهای ایمپلنت هستند که فقط با آنگل های خودشان کار می کنند. هر چند خیلی محدود هستند اما ما داریم موتورهایی که فقط با آنگل خودشان کار می کنند. ممکن است که شما قصد خرید موتور جدید داشته باشید اما یک آنگل قدیمی دارید که میخواهید به آن وصل کنید و دنبال شرایطی هستید که حتما نباید از آنگل خود موتور استفاده کنید. هر چند توصیه می شود که از آنگل مخصوص و برند خود موتور ایمپلنت استفاده شود ولی به عنوان یدک ممکن است دندانپزشک بخواهد از آنگل قدیمی خود نیز استفاده کند. این مسئله هم مهم است و موتور ایمپلنت ماریوتی هم این امکان را دارد.
وزن میکرو موتورها
وزن میکروموتور ها هم دارای اهمیت هستند. یک سری میکرو موتورها هستند که سنگین هستند و تقریبا یک و نیم برابر وزن میکرو موتور ماریوتی هستند. چون بدنه آن ها از استیل است و سیم پیچ بزرگ تری دارند. وزن مسئله مهمی است که در موتورهای کره ای بیشتر از وزن های سنگین استفاده شده است.
در موتور ایمپلنت ماریوتی از میکروموتور سوئیسی استفاده شده است و بدنه آن آلومینیوم و خیلی سبک است. سوئیسی بودن میکر موتور خود یک مزیت است و نیاز نیست چون موتور ایمپلنت، ایتالیایی است حتما میکروموتور هم ایتالیایی باشد. سوئیس خیلی کشور معروفی است و مثل برندهای ساعت، قطعات دقیق و باکیفیت تولید می کنند و برای همین می توانند یک ساعت مچی فوق العاده دقیق بسازند. پس سوئیسی بودن یک مزیت خوب است چون یک کمپانی خیلی قوی پشت آن است.
ماریوتی هم از هندپیس سوئیسی استفاده می کند و میکرو موتور داخلی آن سوئیسی است و دقت خیلی بالایی دارد.
پدال با قابلیت تغییر سرعت موتور
مورد بعدی مسئله پدال موتور ایمپلنت است. پدال های دیمری که بتوانید پای خود را بگذارید میکرو موتور هم آرام بچرخد و هر چه بیشتر به پدال فشار بیاورید دور بیشتر و و هر چه کمتر فشار وارد کنید دور کمتر شود و اسکیل آن روی دستگاه ست می شود مثلا می توانید آن را روی 800 بگذارید و ماکزیمم دور که میدهد 800 است و یا اگر بگذارید روی 2000، ماکزیمم دور که می دهد تا 2000 است.
اجرای برنامه های موتور توسط دکمه های پدال
پدال همچنین بهتر است دارای دکمه جانبی باشد که دکتر نیاز نباشد با دست روی کنترلر دکمه را بزند چرا که ممکن است دست استریل نباشد و یا دست دستیار بند باشد و نتواند همان لحظه دکمه را بزند. اگر دکمه ها روی پدال باشند دکتر می تواند با پا program ها را change کند. این که پدال این قابلیت را داشته باشد خیلی مهم است.
مقایسه تورک موتور کوکسو و گلدنت و چینی ها با بقیه موتورها
یک مسئله که مقایسه ای هست بین موتور ایمپلنت کوکسو و موتور ایمپلنت گلدنت این است که هنگام بستن یا سفت کردن فیسکچر که دکتر با سرعت مثلا 30 تا 50 ست می کند، دور روی این عدد ثابت بماند. ما یک موتور ایمپلنت به نام کوکسو داریم که یک ضعف فوق العاده زیاد دارد و آن این است که زمانی که شما یک فیکسچر با آن می بندید یک لحظه از آن تورک کم شود یعنی بافت لثه یک لحظه شل شود و رد کند و تورک کم شود، یهویی تورک تا 120، 130، 140 می تواند بالا بیاید و سریع پایین می آید. این یعنی این که فیدبک خوبی ندارد. تورک از 40 که تنظیم کردیم در بعضی لحظات تا 60، 70 و تا 120 بالا بیاید و یهو پایین بیاید. این یک بدی و مشکل بزرگی است. یک سری موتورهای چینی این مشکلات را دارند.
توجه به خدمات تعمیر موتور ایمپلنت هنگام خرید
نکته ای که در راهنمای خرید مهم است، بحث خدمات پس از فروش و تامین قطعات است. این مسئله ای است که خیلی از پزشکان به آن توجه نمی کنند. دکتر یک موتور ایمپلنت سوئیسی، آلمانی یا ژاپنی تهیه می کند و با خود می گوید یک برند خیلی خوب خریده است و انتظار دارد طولانی مدت برای او کار کند ولی چنین نیست.
موتور ایمپلنت یک قطعه مصرفی محسوب می شود و احتمال خرابی دارد. نگه داری آن خوب نباشد خواه ناخواه خراب می شود و نیاز به سرویس پیدا می کند. حالا میخواهد برند هر جایی باشد!
ممکن است آب باعث خرابی شود و یا نوسان برق، موتور ایمپلنت را خراب کند. بنابراین نیاز است که سرویس، تعمیر و یا حتی کالیبره شود.
حالا اگر خدمات پس از فروش مشکل داشته باشد و پشتوانه ای پشت آن شرکت نباشد و فقط یک موتور ایمپلنت آورده و به فروش رسانده باشند. برخی موارد پیش می آید از برند موتور ایمپلنتی استفاده می شود که در صورت خرابی برد موتور، در ایران نمیتوان آن را تهیه کرد و دندانپزشکی که آن موتور ایمپلنت را خریداری کرده است به مشکل بر می خورد و تا این برد از کشورهای دیگر برسد حداقل 5 یا 6 ماه از زمان دکتر از بین می رود چرا که در بحث خدمات پس از فروش دقت نکرده است.
یکی از مزایای برند موتور ایمپلنت ماریوتی این است که تامین قطعه می کند و تمام ریز قطعات را موجود دارد که این مسئله یک امتیاز بسیار خوبی نسبت به رقبا می باشد. اگر موتور ایمپلنت شما خراب شود نهایتا یک تعمیر دو یا سه روزه داخل شرکت انجام می شود و زیر یک هفته هر مشکلی که داشته باشید را برطرف می شود. ولی این مسئله در برندهای دیگر ممکن است 6 الی 7 ماه طول بکشد و در واقع ضعف بزرگی محسوب می شود.
بنابراین در هنگام خرید موتور ایمپلنت، خدمات پس از فروش یک بخش خیلی مهم است که دندانپزشکان باید خیلی به آن دقت کنند.
چون آنگل یک قطعه مصرفی است و مشابه پیش صفحه یا لنت ماشین عمر دارد و خواه ناخواه باید سرویس شود. خود موتور ایمپلنت این طور نیست و طولانی کار می کند مگر این که اتفاق غیر منتظره ای برایش بیفتد تا خود موتور خراب شود ولی آنگل قطعه مصرفی است. بین 6 ماه تا 4 سال می تواند متغیر باشد. به نوع نگه داری و نوع روغن کاری، نوع استفاده و مقدار فشاری که دکتر به موتور وارد می کند بستگی دارد و این بازه زمانی می تواند بیشتر یا کمتر باشد.
برای آنگلی که قیمت آن 10 میلیون تومان است و هزینه تعمیر آن 5 میلیون تومان است و اصلا منطقی پشت آن نیست و دکتر قطعا یک آنگل نو خریداری می کند اما موتور ایمپلنت ماریوتی، خدمات پس از فروش آن ارزان است چرا که قطعات را مستقیم از کمپانی وارد می کند و تعمیر قطعات برای دکتر ارزان تر از کمپانی ها یا برندهای دیگر است. برای همه قطعات این مسئله است اما چون آنگل مصرفی تر است بیشتر از بقیه مورد توجه قرار میگیرد.