لوگو دنتال کالا

هیلینگ ایمپلنت چیست + کاربرد آن

اباتمنت دندان چیست؟

فهرست محتوای مقاله

هیلینگ ایمپلنت و کاربرد های آن موضوعی است که در این مقاله میخواهیم به آن بپردازیم و اطلاعاتی را در خصوص قسمت های مختلف آن در اختیارتان قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

جراحی ایمپلنت دندان امروزه بسیار بیشتر از گذشته انجام میشود و یک راهکار عالی برای جایگزینی دندان های از دست رفته است که علاوه بر این که دارای دوام و کارایی زیادی بوده و در صورت مراقبت های مناسب تا مدت های طولانی برای فرد باقی میماند، باعث به وجود آمدن ظاهری زیباتر هم در دندان های افراد میشود.

قسمت ها و اصطلاحات مختلفی در طول یک جراحی ایمپلنت و دوران نقاهت بعد از آن در دندانپزشکی وجود دارد که ما در مقالات مختلف مثل فیکسچر ایمپلنت ، اباتمنت دندان و … راجع به آن ها صحبت کرده ایم. در این مقاله میخواهیم به صورت ویژه به هیلینگ ایمپلنت بپردازیم.

هیلینگ ایمپلنت چیست؟

هیلینگ ایمپلنت دندان Healing Abutment اصطلاحی است که برای اغلب کسانی که برای مشاوره و یا انجام عمل ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه می کنند آشناست، چرا که جایگذاری این قطعه در واقع یکی از مهم ترین مراحل انجام عمل ایمپلنت دندانی است که در ایمپلنت گذاری دو مرحله ای، بعد از جراحی مرحله ی دوم و در ایمپلنت گذاری یک مرحله ای، بعد از قرار گیری پایه ایمپلنت در داخل استخوان، بر روی دهانه ی استخوان بسته می شود.

هیلینگ به ایمپلنت دندان متصل است و به صورت سیلندرهای فلزی گنبدی شکلی است که در بالای لثه قرار می گیرد و معمولا از جنس آلیاژهای تیتانیوم و یا خود تیتانیوم ساخته میشود تا بیشترین سازگاری را با بدن داشته باشد و کمترین آلرژی را ایجاد کند.

هیلینگ کاربرد بسیار مهمی در ایمپلنت دارد که از مهم ترین آن ها جلوگیری از نفوذ جسم خارجی و باکتری ها به داخل پایه ایمپلنت است. این قطعه معمولا دارای ارتفاع 2 الی 10 میلی متر است و اندازه اش بسته به ضخامت لثه متفاوت است.

ضمن این که مواد و متریال به کار برده شده در هیلینگ ایمپلنت، به طور معمول پلی اکسید متیلین، فلز تیتانیوم و زیرکونیا است.

کاربرد هیلینگ ایمپلنت

استفاده از هیلینگ ایمپلنت به علت کاربرد های زیاد آن است که اهمیت پیدا کرده است. ما در این بخش میخواهیم تا شما را با برخی از کاربردهای آن آشنا کنیم:

یکی از مهم ترین مزایای بستن هیلینگ بر روی ایمپلنت دندان، حفظ و نگهداری قسمت فوقانی از انباشت آلودگی ها و آسیب های محیط بیرونی  است که به تسریع التیام و فراهم شدن شرایط بهبود کمک میکند.

از مزایای دیگر استفاده از هیلینگ ایمپلنت این است که شکل و اندازه نهایی روکش ایمپلنت نیز از طریق هیلینگ معین می شود زیرا هیلینگ موجب می شود لثه فرم و شکل خاصی پیدا کند.

همچنین هیلینگ ایمپلنت در حفظ سلامتی و مدیریت بافت لثه و شکل دهی آن به طوری که شکل ظاهریش مثل دندان طبیعی به نظر بیاید تاثیر بسزایی دارد.

یکی دیگر از مزایای استفاده از هیلینگ ایمپلنت این است که از رشد لثه بر روی ایمپلنت جلوگیری میکند.. هیلینگ های ایمپلنت دندان دارای طول و قطر متفاوتی هستند و به تبع آن کاربرد آن ها نیز در بهبودی متفاوت است.

علاوه بر موارد قبل، هیلینگ ایمپلنت به مشخص شدن مکان نهایی و مناسب ایمپلنت کمک میکند و منجر به افزایش زیبایی ظاهری ایمپلنت به دلیل تاثیری که در شکل گیری طبیعی لثه بعد از جراحی ایمپلنت دارد، میشود.

مراحل هیلینگ دندان

در فرآیند انجام ایمپلنت ، پس از بستن هیلینگ ایمپلنت دندان تقریبا دو هفته زمان می برد تا بافت ناحیه  جراحی شده التیام یافته و جهت قالب گیری آماده شود. البته این مدت زمان در خصوص قسمت های مهم از نظر زیبایی در حدود سه تا پنج هفته ممکن است به طول بیانجامد.

پس از طی این زمان و فرم گرفتن و آماده شدن لثه،  قطعه قالب گیری (ایمپرشن کپ) با توجه به قطر و فرم هیلینگ کپ به کار رفته انتخاب می شود تا بتواند لثه ای که در اطراف هیلینگ کپ فرم گرفته را ثبت و به قالب نهایی منتقل کند. پس از این مرحله کار طراحی و اجرای رستوریشن توسط تکنسین مربوط اجرایی و نهایی می شود.

قرارگیری هیلینگ ها بر روی ایمپلنت

هیلینگ های ایمپلنت طی دو مرحله جراحی قرار داده می شوند. اگر کاشت ایمپلنت دارای دو مرحله باشد، بعد از مرحله بازسازی استخوان کاور اسکرو از روی ایمپلنت برداشته شده و هیلینگ بر روی آن قرار داده می شود.

سپس و بعد از دو هفته هیلینگ برداشته شده و مرحله آخر درمان انجام می شود، در نوع دوم جهت جلوگیری از رشد لثه اطراف ایمپلنت هیلینگ قرار داده می شود.

نکات مهم و مراقبت های پس از هیلینگ ایمپلنت

نکته ای که وجود دارد این است که پس از جراحی ایمپلنت و بستن هیلینگ دندان لازم است تا مراقبت های پس از عمل به مانند هر عمل دیگری صورت گیرد تا از وقوع حوادث و عوارض احتمالی، جلوگیری به عمل آید.

هر چند که جراحی ایمپلنت و بستن هیلینگ یک عمل سرپایی است ولی در صورت رعایت نکردن مراقبت های لازم، بیمار را درگیر مشکلات و خسارات بعدی میکند. از جمله مراقبت هایی که پس از انجام جراحی و بستن هیلینگ ایمپلنت باید انجام داد، به شرح زیر است:

  • پس از اتمام جراحی و بلافاصله بعد از آن ، بیمار با خونریزی مواجه خواهد شد. گذاشتن یک گاز استریل و محکم نگه داشتن آن علاوه بر کمک به قطع خونریزی باعث سفت و محکم نگه داشتن ایمپلنت سر جای خود نیز می شود.
  • باید توجه داشت که در روزهای اول داشتن علائمی مانند خونریزی، ورم، درد و تراوش کردن امری طبیعی است. برای مدیریت و کنترل بهتر این عوارض بهتر است مواظب هرگونه آسیب به ناحیه جراحی شده باشید.

میتوانید با یک مسواک نرم در همان شب اول پس از جراحی به آرامی دندانهایتان را مسواک بزنید، با آب نمک چندین بار در طول روز غرغره آب نمک انجام دهید، از کمپرس آب یخ استفاده کنید و استراحت کافی کنید تا پس از مدتی خونریزی کاهش پیدا کرده و به مرور زمان قطع شود.

  • در این مدت برای حفظ سلامتی لثه و محل جراحی شده به صورت موقت رژیم غذایی خود را تغییر دهید و به هیچ عنوان از غذاهای سفت و سخت و تند استفاده نکنید و در عوض غذاهای آبکی و نرم را مصرف نمایید.

سخن آخر

هیلینگ ایمپلنت یکی از قسمت ها و بخش های مهم در پروسه انجام جراحی ایمپلنت توسط موتور ایمپلنت است که جایگذاری صحیح آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و کاربرد های زیادی در ایمپلنت دندان دارد.

ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با هیلینگ ایمپلنت، کاربرد های آن، مراحل هیلینگ، مراقبت های تکمیلی پس از جایگذاری هیلینگ و اطلاعاتی دیگر در این خصوص، بیشتر آشنا کنیم. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

 

4.6/5 - (10 امتیاز)

کارگاه پیزوسرجری کنگره پریودنتولوژِی مهر 98